Waarom trainen bij Fit Industries effectiever is dan andere sportscholen

Jazeker een gewaagde blog, iedere sportschool beweert altijd dat je bij hun de resultaten kan halen die je zoekt. Zeker in deze tijd van het jaar gaan we met zijn allen beweren dat je bij de sportschool je nieuwe voornemens op sport gebied of afvallen kan halen! Wat echter altijd ontbreekt is, waarom! Waarom zorgt deze specifieke sportschool ervoor dat je je resultaten haalt. Wij gaan jullie uitleggen waarom het trainen bij Fit Industries effectiever is dan in andere sportscholen!

Het trainen met losse gewichten is voor iedereen een uitkomst. Machines kunnen prima een plek hebben in je trainingsprogramma, maar de basis voor vooruitgang van je lichaam en het verbeteren van resultaten ligt hem in het trainen met losse gewichten. Onderstaand staan 5 redenen waarom trainen bij Fit Industries effectiever is dan bij andere sportscholen.

Meer gebruik van spieren

In het onderwerp losse gewichten vs. machines is de belangrijkste rede voor het trainen met losse gewichten het feit dat je meer spiervezels én meer spieren gebruikt dan bij machines. Dit komt doordat je stabiliserende spieren en functies gebruikt zoals proprioceptie, coördinatie & motoriek. Bij machines wordt het stabiliseren en coördineren van een beweging voor je gedaan, aangezien een machine maar één beweging faciliteert. Hierdoor isoleer je op een machine je primaire spiergroep en krijg je een eenzijdig resultaat.  Het verschil in de praktijk is bijvoorbeeld een chest press machine vs. chest press of fly’s met dumbells. Als je losse dumbells gebruikt zal je lichaam continu bezig zijn om de beweging te stabiliseren en te faciliteren. Dat is cruciaal voor een optimale spierontwikkeling.

Variatie

Variatie van oefeningen is de essentie voor progressie. Natuurlijk is het belangrijk om een basis te creëren met oefeningen. Echter is het zo dat een lichaam adapteert op oefeningen die veel gedaan worden. Je zal gaan merken dat progressie uitblijft aangezien je lichaam geen nieuwe prikkels krijgt en gewend is aan de prikkels die het krijgt met je standaard trainingsrondje.

Mensen die altijd een standaard rondje maken in de sportschool zullen uiteindelijk stil gaan staan in hun resultaten. Met Dumbells en Barbells kunnen we veel variëren in oefeningen wat je met een machine niet kunt. Op deze manier blijven we het lichaam van de sporter prikkelen.  Je kunt met vrije gewichten zoveel meer oefeningen en variaties doen. Ook passen losse gewichten beter bij het doen van compound oefeningen. Dat zijn oefeningen waarbij je meer dan één beweging en één spier tegelijkertijd gebruikt en traint. Verder kun je nog variëren door bijvoorbeeld elastieken of kettingen te gebruiken voor extra weerstand.

Functionele & effectieve trainingen

Je trainingen zijn functioneel en effectief. Die kun je gebruiken en voordeel van halen in je dagelijks leven. Doe je naast kracht- en conditietraining nog een (hoofd) sport, dan kun je daar ook verbetering in terug zien. Wanneer je traint met losse gewichten, maak je bewegingen op een meer natuurlijk manier. Met machines wordt je daarentegen gedwongen om de oefeningen te doen op een onnatuurlijke manier. Losse gewichten versterken je rug en stabiliteit. Een goed voorbeeld van een functionele oefening is de deadlift en die kan goed van pas komen in je dagelijks leven. Bij het oppakken van een kind of een zware boodschappentas.

Afspraken

Herken je dit, je zit op de bank, moet eigenlijk nog sporten, alleen je bank zit zo lekker, sporten komt morgen wel. Plotseling ben je donateur geworden bij je sportschool, omdat je nooit gaat! Bij Fit Industries zijn alle trainingen die je hebt, groep of 1 op 1, op afspraak. Kom je niet, weten we je te vinden en gaan we met je in gesprek. Wij hebben en willen geen donateurs, vandaar deze constructie. Wij zijn je stok achter de deur om te gaan trainen.

Resultaat

Wat krijg je als je de drie voorgaande punten combineert? Precies. Resultaat, een sterker, fitter en krachtiger lichaam. Reden nummer 4 om te trainen met losse gewichten is dat je bezig bent met het trainen van een symmetrisch en mooi ontwikkeld lichaam. Met het trainen ontwikkel je sterke en grote spieren. Uiteraard kun je zelf bepalen hoe sterk of hoe groot je de spieren wilt maken. Je lichaam wordt beter gevormd en je krijgt het lichaam dat jij wilt.

Dit zijn de 5 belangrijkste redenen waarom trainen bij Fit Industries effectiever is dan trainen bij andere sportscholen. Wil je meer weten over onze begeleiding of trainingen? Neem contact op via jip@fitindustries.nl of bel / app naar 06 – 53 29 44 42.

Tot snel bij Fit Industries!

About the author

Leave a Reply