Fit Industries

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

06 83213663 Doctor Kuyperkade 31, 3142 GC, Maassluis Ma - Zon 7.00h - 22:00h
FIT SOCIALS
Image Alt

Krachttraining

Krachttraining

Krachttraining is goed voor vetverbranding

Krachttraining voorkomt blessures

Krachttraining maakt je lijf strakker

Krachttraining maakt dagelijkse taken makkelijker

Krachttraining verbetert mentale weerbaarheid

Krachttraining alleen geeft je geen six pack

1. Toename van spiermassa: Door krachttraining worden spiervezels gestimuleerd om te groeien, wat leidt tot een toename van spiermassa. Dit kan niet alleen esthetisch voordelig zijn, maar kan ook helpen bij het verhogen van de stofwisseling en het verlagen van het risico op blessures.
Verbeterde botgezondheid: Krachttraining kan helpen bij het opbouwen en versterken van botten. Dit kan vooral belangrijk zijn voor oudere volwassenen, die een hoger risico hebben op botverlies en osteoporose.

2. Verlaagd risico op chronische ziekten: Krachttraining kan helpen bij het verlagen van het risico op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker.

3. Verbeterde functionele capaciteit: Krachttraining kan helpen bij het verbeteren van de algehele functionele capaciteit, inclusief spierkracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Dit kan op zijn beurt de kwaliteit van leven verbeteren en helpen bij dagelijkse activiteiten.

4. Vermindering van lichaamsvet: Krachttraining kan helpen bij het verminderen van lichaamsvet door de stofwisseling te verhogen en de spiermassa te vergroten. Dit kan ook helpen bij het behouden van een gezond gewicht en het voorkomen van obesitas.

5. Verbetert de gemoedstoestand: Krachttraining kan helpen bij het verminderen van stress en angst en kan bijdragen aan een verbeterde gemoedstoestand. Dit kan komen door de afgifte van endorfines tijdens de training, die gevoelens van geluk en welzijn kunnen bevorderen.

Het beste trainingsschema voor kracht hangt af van uw specifieke doelen en niveau van de conditie. Er zijn veel verschillende programma’s en technieken voor krachttraining, die allemaal kunnen worden aangepast aan uw persoonlijke behoeften. In het algemeen bevat een goed trainingsschema voor kracht een combinatie van krachttraining en stretching, waarbij je elke oefening in korte sets van 8-12 herhalingen uitvoert. Het is ook belangrijk om periodes van rust tussen je trainingen in te bouwen, en er is meestal ook ruimte voor extra kracht- en cardiovasculaire oefeningen.

Ben je benieuwd hoe we jouw leven leuker/makkelijker kunnen maken doormiddel van krachttraining? Stel je vraag!